Misschien vindt u het lastig om de belastingaangifte in te vullen en eventueel contact te zoeken met de Belastingdienst. Dit is echt niet nodig en overbodig. Het doen van belastingaangifte inkomstenbelasting bent u verplicht als u belasting verschuldigd bent. Maar het doen van belastingaangifte kan u ook geld opleveren! Dit is het geval wanneer u bijvoorbeeld:

  • (Alleenstaande) ouder bent en kinderen opvoedt.
  • Een eigen woning heeft, waarop een eigenwoningschuld rust.
  • Giften heeft gedaan.
  • Zorgkosten heeft gemaakt.
  • Studiekosten heeft gemaakt.

Er zijn nog meerdere situaties die bij u van toepassing kunnen zijn. Neem vrijblijvend contact met ons op, zodat wij uw situatie kunnen doornemen en u advies kunnen geven.
U kunt tot vijf jaar terug aangifte doen.

Dit jaar kunt u nog belastingaangifte inkomstenbelasting doen over de jaren: 2016, 2017, 2018, 2019 en 2020.
Ten behoeve van de belastingaangifte inkomstenbelasting hebben wij voor u hier een algemene checklist ter beschikking gesteld.

Toeslagen en aangifte inkomstenbelasting
De bovenstaande onderwerpen hebben ook weer positieve consequenties voor uw Toeslagen. Deze aftrekken verlagen namelijk uw inkomen voor de Toeslagen, het zogeheten “toetsingsinkomen”. Het kan dus raadzaam zijn belastingaangifte te doen, waardoor u mogelijk naar aanleiding hiervan ook recht heeft op bepaalde Toeslagen.

RAADFI belastingadvies, administratie en budgetcoach

Bent u op zoek naar een belastingadviseur of boekhouder, dan nodigen wij u uit voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek. Neem contact op via info@raadfi.nl of ga door naar contact.

AlmeloApeldoornAssenBeilenDalfsenDeventerHasseltHattemHeinoHoogeveenMeppelNieuwleusenOmmenRaalteStaphorstSteenwijkZwartsluisZwolle